Werken

Zinvol bezig zijn.Werken.Het geeft je voldoening en bied je kansen om te groeien. Maar ook de mogelijkheid om iets te betekenen voor een ander. Werken naar eigen vermogen binnen een veilige omgeving.

Learhûs

Werk en participatie gaan bij ons hand in hand. Afhankelijk van ieders mogelijkheden en capaciteiten bieden wij belevingsgerichte activiteiten. Telkens kijken we wat het beste bij iemand past.

In alle rust kennis maken met werkritme, werkzaamheden en sociale contacten. Daar gaat het om in het kleinschalige Leerhuis van de Litwente. Het is een leer- en werkplek voor jongeren met een bijzondere hulpvraag, vanuit het principe dat ieder zijn eigen talenten gebruikt.

Voor onze medewerkers, maar ook voor ons als begeleiders, is het belangrijk om een passende invulling van de dag te vinden, dat past bij ieder zijn eigen mogelijkheden/kwaliteiten. Binnen de Litswente zoeken wij naar de motivatie/leergierigheid en mogelijkheden binnen een ieder zijn eigen kunnen. Zo werken wij samen aan verbinding, aan vervulling en aan groei. Door middel van vaste structuren bieden wij houvast en door het maken en verkopen van onze zelfgemaakte producten zorgen wij voor een gevoel van trots, van ‘sels-dien’.